60 Procent voetbalt graag door in de zomer

Uitgegeven: 10 juni 2014 13:11
Laatst gewijzigd: 11 juni 2014 13:24
Bron: 
KNVB

De KNVB heeft aan het begin van 2014 onderzoek gedaan naar het openstellen van verenigingen buiten de seizoenssluiting voor voetbalactiviteiten. Aan dit onderzoek hebben bijna 1.000 voetballers en bestuurders meegewerkt. De belangrijkste conclusies op een rijtje.

Uit het onderzoek blijkt dat 60 procent van de voetballers graag doorvoetbalt in de zomer. Het in conditie blijven (75 procent) en lekkere weer (74 procent) zijn de belangrijkste redenen. 40 Procent van de spelers die willen doorvoetballen in de zomer kunnen dat echter niet, omdat de club dicht is (53 procent) en omdat er niets georganiseerd wordt (44 procent).

Lekkerste periode

74 Procent van de ondervraagden zou graag zien dat de reguliere competitie langer doorgaat, terwijl 68 procent het jammer vindt dat het seizoen voor de zomer stopt. 67 Procent zou vaker in de zomer willen voetballen. 65 Procent ziet de zomer als lekkerste periode om te voetballen.

Op de vraag ‘Als er in de toekomst Zomeravondvoetbal wordt georganiseerd, ben je dan geïnteresseerd om deel te nemen’, antwoordde ruim driekwart met ‘ja’. 36 Procent wil dit in competitievorm doen, 35 procent vrijblijvend en 22 procent in de vorm van toernooien. De vraag waar dit moet plaatsvinden, is gemakkelijk. Bijna iedereen antwoordt met ‘op de eigen club’.

Over hoe vaak Zomeravondvoetbal moet plaatsvinden, zijn de meningen verdeeld. Bijna tweederde deel geeft de voorkeur aan één keer per week. 22 Procent vindt één tot drie keer per maand voldoende.

Door: Redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.