Het opstarten van Zomeravondvoetbal

Uitgegeven: 10 juni 2015 14:48
Laatst gewijzigd: 10 juni 2015 15:00
Bron: 
KNVB

Zomeravondvoetbal begint bij het inventariseren of er behoefte is binnen de club. Vraag het na bij leden en schat op basis daarvan in hoeveel voetballers op komen dagen tijdens de ‘zomersessies’. Zijn het er voldoende? Dan kun je beginnen met opstarten!

Het eerste dat je moet doen, is zorgen dat er een initiator is. Misschien ben je dit zelf wel, maar zoek anders door naar een enthousiaste kartrekker. Overigens kun je er ook voor kiezen om een commissie aan te stellen. Dat maakt de organisatie en communicatie gemakkelijker.

Beschikbaar

Kijk vervolgens of er velden, kleedkamers en eventueel de kantine beschikbaar is. Vooral clubs die velden bij de gemeente huren, moeten goed bekijken wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn. Vervolgens heb je ook vrijwilligers nodig die het sportpark open willen doen of een bardienst draaien.

Bepaal vervolgens in welke spelvorm je zomeravondvoetbal giet en maak veel promotie. Schakel alle denkbare media in (website, clubblad, lokale media, enz.) om zomeravondvoetballers en vrijwilligers te werven. Start je een competitie? Benader dan ook andere verenigingen. Wellicht is er een leuke samenwerking mogelijk.

Alles geregeld? Dan kan het Zomeravondvoetbal beginnen. Ga door tot de trainingen van de teams weer beginnen. Veel clubs die al ervaring hebben met Zomeravondvoetbal sluiten af met een feest of een barbecue. Een mooi einde en een prima start van het nieuwe seizoen.

Communicatietoolkit

De KNVB helpt verenigingen met informatie en advies via een speciale communicatietoolkit. Hierin zitten ondermeer banners, posters en flyers. Verenigingen kunnen deze communicatietoolkit aanvragen door een mail te sturen naar zomeravondvoetbal@knvb.nl.
 

Door: Redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.