De voordelen van Zomeravondvoetbal op een rijtje

Uitgegeven: 11 juni 2014 11:09
Laatst gewijzigd: 11 juni 2014 11:19
Bron: 
KNVB

De competitie is klaar en de laatste toernooien zijn achter de rug. Het voetbalseizoen zit erop en dus sluiten de clubs de voetbalvelden en de kantine. Zo’n twee maanden zit de deur op slot. Jammer, want de zomerperiode is juist een heerlijke tijd om lekker door te voetballen!

Zomeravondvoetbal biedt veel voordelen voor verenigingen en spelers. Het is een seizoensverlenger waardoor er extra kantine-inkomsten zijn. Zomeravondvoetbal is ook een goede gelegenheid om nieuwe leden te werven. Leden kunnen een niet-voetballende vriend of familielid meenemen en ze op deze manier kennis laten maken met het voetballen bij de club. Nieuwe aanwas is altijd goed: meer inkomsten uit contributie, een hogere kantine-omzet en misschien zelfs extra vrijwilligers.

Fit tijdens de zomer

Voor leden is zomeravondvoetbal een leuke manier om tijdens de zomer fit te blijven. Bovendien vallen zij niet in het ‘zwarte gat’. Ze houden hun waardevolle wekelijkse sportmoment(en) en blijven in contact met andere spelers van de vereniging.

Dankzij Zomeravondvoetbal zijn verenigingen het hele jaar open. Hierdoor benutten zij de velden en accommodatie het hele jaar. Clubs die velden huren bij de gemeente kunnen dit zelfs gebruiken als argument om de aanleg van een kunstgrasveld voor elkaar te krijgen.

Starten met zomeravondvoetbal is eenvoudig en vergt nauwelijks extra inzet van vrijwilligers. Lees hier hoe Zomeravondvoetbal kan worden opgezet.

Door: Redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.