De voordelen van Walking Football

Uitgegeven: 8 april 2015 16:09
Laatst gewijzigd: 15 april 2015 15:33
Bron: 
Oldstars.nl

De KNVB staat voor een levenlang voetbal voor iedereen. Maar wat zijn nu precies de voordelen van deze tak van sport?

Voor de spelers
Veel 60-plussers sporten niet meer en bewegen te weinig. Dat komt vaak doordat zij niet fit zijn of kampen met (chronische) blessures. Een ongunstige ontwikkeling want sport en bewegen zijn juist van positieve invloed op de gezondheid van mensen in het algemeen, dus ook voor mensen die zestig jaar of ouder zijn. Omdat deze doelgroep juist groeit, acht de KNVB het van cruciaal belang om het sportaanbod voor deze mensen te vergroten en dus Walking Football aan te bieden.

De kerngedachte achter dit initiatief is niet alleen om de sportparticitpatie onder 60-plussers te vergroten. Ook haalt het hen uit hun sociaal isolement en/of voorkomt dat zij hierin terecht komen. In teamverband voetballen draagt namelijk bij aan het verwezenlijken van dit doel. Eenzaamheid onder de doelgroep is namelijk een groot maatschappelijk probleem, zeker wanneer zij gestopt zijn met werken. Walking Footbal is een activiteit die de sociale betrokkenheid en de gezondheid van de doelgroep verbeterd.

Voor clubs
Toch kent het initiatief niet alleen voordelen voor de deelnemers zelf. Ook de clubs en verenigingen hebben baat bij Walking Footbal, omdat het initiatief zorgt voor een beter imago. Zij tonen immers aan dat ze maatschappelijk betrokken zijn en krijgen zelf meer inkomsten. Nieuwe leden (of bestaande leden die anders zouden stoppen) betekent namelijk extra binding met de omgeving in de vorm van meer vrijwilligers. Daarnaast genereren verenigingen extra kantine-inkomsten doordat de doelgroep blijft hangen. Na inspanning komt immers ontspanning. Doordat er een extra afdeling bij komt, maken clubs ook beter benutting van de accommodaties. Kortom: clubs plukken – net zo zeer als deelnemers – de vruchten van Walking Football.

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.