Performance Training voor meisjes- en vrouwenvoetbal

Uitgegeven: 28 november 2013 11:03
Laatst gewijzigd: 28 november 2013 11:06
Bron: 
KNVB

De KNVB heeft een Performance Training ontwikkeld speciaal voor het meisjes- en vrouwenvoetbal. De Performance Training bestaat onder meer uit verschillende warming-up- en stabiliteitsoefeningen en helpt speelsters om de kans op blessures te verkleinen.

De Performance Training is ontwikkeld voor speelsters die deel uitmaken van Jeugdplan Nederland (JPN) en/of uitkomen voor nationale jeugdteams, maar kan gebruikt worden door meisjes en vrouwen in het amateurvoetbal

Om het Nederlands vrouwenelftal te halen moeten speelsters veel trainen en wedstrijden spelen. Daarvoor is het belangrijk om fit te blijven. Dit doe je door je lichaam op een verantwoorde manier te trainen en goed te verzorgen. Hierdoor verminder je de kans op blessures. De Performance Training helpt daarbij. Het programma verkleint de kans op blessures en zorgt ervoor dat speelsters beter belastbaar worden. Op die manier is het mogelijk tijdens wedstrijden een hoog niveau vast te houden.

Medewerking Nederlands vrouwenelftal

De Performance Training bestaat uit een warming-up en een individueel programma. De warming-up wordt bij veel KNVB-activiteiten gedaan en het individuele programma bestaat uit oefeningen met en zonder bal. Deze zijn voor thuis en voor, tijdens of na je (club)training. Van alle oefeningen is een voorbeeldvideo beschikbaar. Deze oefeningen worden uitgevoerd door speelsters van het Nederlands vrouwenelftal. Naast de oefeningen besteedt het programma ook aandacht aan een goede (top)sportomgeving en gezonde voeding.

Bekijk: Performance Training meisjes- en vrouwenvoetbal

Let op: Dit is een interactieve PDF. Door op een kopje te klikken ga je naar de inhoud. Zo kun je het gehele document doorlopen of bepaalde gedeeltes bekijken. Er is een coach en speelster versie.
 

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.