Sportmedisch Centrum voor iedereen toegankelijk

Uitgegeven: 28 november 2013 09:45
Laatst gewijzigd: 28 november 2013 09:45
Bron: 
KNVB

Het Sportmedisch Centrum (SMC) is o.a. verantwoordelijk voor de sportmedische begeleiding van de nationale teams op en langs het veld; van het Nederlands elftal tot speelsters onder 15. Bovendien kunnen in de praktijk van het SMC in Zeist geblesseerde voetballers en sporters (van prof tot amateur) zich laten behandelen, om op een verantwoorde wijze, weer zo snel mogelijk terug te komen op hun oude sportniveau.

Het SMC heeft voor alle sporters een breed aanbod aan sportmedische diensten: sportmedisch advies, blessureconsulten, sportkeuringen, sportrevalidatie en begeleiding op het gebied van sportvoeding en -psychologie.

Het SMC richt zich daarbij niet alleen op voetballers, scheidsrechters en trainers uit het amateur- en betaald voetbal. Iedereen kan profiteren van de diensten en faciliteiten van het SMC, ongeacht zijn of haar leeftijd, niveau en tak van sport.

Vakbekwaamheid

Het SMC van de KNVB is in het bezit van het kwaliteitscertificaat voor de sportgeneeskunde. De vakbekwaamheid van het SMC is daarmee officieel erkend door de Federatie van Sportmedische Instellingen. Sinds mei 2010 is het SMC bovendien erkend als FIFA Medical Centre of Excellence. Op dit moment zijn er slechts tien centra over de gehele wereld die deze titel mogen voeren. Het SMC is het eerste door de FIFA erkende centrum ter wereld dat onder een nationale voetbalbond valt. Het streven van de wereldvoetbalbond is om op termijn wereldwijd vijftig à zestig van dergelijke centra te accrediteren, die als centra van kennis en kunde gaan fungeren.

Kijk voor meer informatie op de website van het SMC.

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.