Tape je enkel goed in met de tapewijzer app

Uitgegeven: 28 november 2013 09:35
Laatst gewijzigd: 28 november 2013 12:21
Bron: 
KNVB

Hoe moet je een enkel op de juiste wijze intapen? Nu is er door BSN Medical en de KNVB een gratis app voor iPhone beschikbaar die handvatten geeft bij het tapen van de enkel - preventief of na een sportblessure: de tapewijzer app.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat preventief tapen van de enkel 71% minder kans geeft op een blessure. Met behulp van filmpjes en dia’s worden twee tapemethodes in de app getoond door Raymond Meyer, fysiotherapeut van Jong Oranje. De applicatie is bedoeld voor (sport)fysiotherapeuten en sportverzorgers en ondersteunt de expertise van de medische professional. 

 
Ton van Klaveren, Manager Sport Medisch Centrum KNVB: ,,Het is gebleken dat het tapen van enkels niet eenvoudig is, daarom is het mooi dat met behulp van de huidige technologie, (sport)fysiotherapeuten en sportverzorgers geholpen kunnen worden.’’

Versterk je enkel

De tapewijzer app sluit perfect aan bij de ‘versterk je enkel’ app van Consument en Veiligheid die in samenwerking met sportbonden en enkelexperts ontwikkeld is voor enkelblessures. Met de tapewijzer app wordt op een laagdrempelige manier aanvullende informatie gegeven over tapemethodes om de kans op blessures nog meer te voorkomen.
 

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.