De Supervrijwilliger: Fluiten met plezier en ambitie

Uitgegeven: 31 juli 2015 09:50
Laatst gewijzigd: 5 augustus 2015 13:19

Bron: 
KNVB

Geen voetbalvereniging kan zonder vrijwilligers. In de serie De Supervrijwilliger belicht de KNVB maandelijks de werkzaamheden van deze trouwe clubmensen. Van materiaalman tot assistent-scheidsrechter en van kantinejuffrouw tot lijnentrekker. In aflevering 7: Thomas Groenendijk (18), scheidsrechter.

Daar stonden ze dan. Op het veld van De Jonge Spartaan in het Zuid-Hollandse Middelharnis. Twee teams die zin hadden in hun wekelijkse potje voetbal, klaar voor de aftrap. Maar wie moest die aftrap doen? Er was namelijk in geen velden of wegen een scheidsrechter te bekennen. "Toen heb ik het maar gedaan. Zo is het eigenlijk begonnen", vertelt Thomas Groenendijk.

Hij was destijds een jongetje van slechts tien jaar. Inmiddels zijn we acht jaar verder en fluit Thomas nog steeds met veel plezier en ambitie. Hij volgde de BOS-opleiding en hoopt te promoveren naar de hoogste groep bij de jeugd. "Dan zou ik teams als AZ B1 - Feyenoord B1 fluiten. Hoe mooi is dat? En dan ligt in principe de weg open."

Nederland telt ruim 3.150 voetbalverenigingen. Honderdduizenden vrijwilligers bij deze verenigingen zorgen er wekelijks voor dat miljoenen mensen actief en passief van het voetbal kunnen genieten. Allemaal leveren zij op hun eigen manier een bijdrage. Als trainer, bestuurslid, verzorger, scheidsrechter of als barman. Deze mensen maken het voetbal in Nederland mede mogelijk.

Lees meer over het werven en behouden van vrijwilligers

 

Door: Redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.