De Supervrijwilliger: Stille kracht van Fortius

Uitgegeven: 25 juni 2015 12:24
Laatst gewijzigd: 5 augustus 2015 13:21

Bron: 
KNVB

Geen voetbalvereniging kan zonder vrijwilligers. In de serie De Supervrijwilliger belicht de KNVB maandelijks de werkzaamheden van deze trouwe clubmensen. Van materiaalman tot assistent-scheidsrechter en van kantinejuffrouw tot lijnentrekker. In aflevering 6: Wim de Vries, secretaris bij Fortius.

Wim de Vries - geboren en getogen in de Amsterdamse Indische buurt -  behoort al vijftig jaar tot het gestaalde kader van de voetbalvereniging. Hij begon in het jeugdbestuur bij Madjoe ('Vooruit' in het Maleis). Maar toen na drie jaar de secretaris stopte, nam hij die rol over. Sindsdien is hij betrokken bij het overschrijvingsgebeuren - zoals hij dat noemt. En dat bleef hij toen Madjoe in 1993 met De Jonge Kampioen fuseerde tot Fortius, een voetbalclub gehuisvest op velden waar sterren als Dennis Bergkamp, Wim Kieft en Ruud Gullit in hun jeugd hebben gevoetbald.  

De secretaris is normaal gesproken de stille kracht van de vereniging. Oh zo belangrijk, maar altijd in de schaduw van een flamboyante voorzitter. Zijn werk is minder zichtbaar dan dat van de terreinknecht of de kantinejuffrouw. Behalve in die laatste weken van het seizoen als spelers naar andere clubs willen verkassen of juist willen komen spelen. Dan weet iedereen hem te vinden.

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.