De Supervrijwilliger: De onmisbare coach

Uitgegeven: 17 april 2015 11:22
Laatst gewijzigd: 13 mei 2015 10:24

Bron: 
KNVB.nl

Geen voetbalvereniging kan zonder vrijwilligers. In de serie De Supervrijwilliger belicht de KNVB maandelijks de werkzaamheden van deze trouwe clubmensen. Van materiaalman tot assistent-scheidsrechter en van kantinejuffrouw tot lijnentrekker. In aflevering 4: De trainer van Vrouwen 2.

Maak kennis met Rob Foekens, voetbaldier in hart en nieren. Als trainer/coach leeft de clubman voor de speelsters van DEVO’58. Op zaterdag coacht hij na de wedstrijd van Vrouwen 2 rustig nog even Vrouwen 1. Al jaren. En dat wordt gewaardeerd. "Er is gewoon niemand zoals Rob te vinden."

Zaterdagochtend, 09.30 uur, Amsterdam-West. Rob kijkt ongeduldig op zijn horloge. Waar blijven de speelsters? Als ware chauffeur pikt hij de sterren van DEVO’58 op, om ze vervolgens naar het sportcomplex te rijden. Beetje praten, beetje zingen. "Het is altijd gezellig met die meiden."

Het vriendenteam dat al enkele jaren met elkaar speelt, maakt zich klaar voor weer een wedstrijd. Rob doet in de kleedkamer nog even een peptalk, leest de voorstelling voor en wenst ‘zijn meiden’ succes. Het mag niet baten. SCH’44 wint met 1-3 en topspits Suki raakt ook nog geblesseerd.

Ondanks deze tegenslag blijft de glimlach altijd aanwezig bij de liefhebber pur sang. Hét kenmerk van een gelukkige vrijwilliger op het voetbalveld. "DEVO’58 is een heel belangrijk deel van mijn leven. Het beheerst zeker twee dagen van mijn vrije tijd en ik vind het heel leuk om te doen."

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.