American Dream komt eindelijk uit

Uitgegeven: 30 november 2010 13:24
Laatst gewijzigd: 30 november 2010 17:14

Een paar jaar geleden ging het op het laatste moment niet door, maar in februari 2011 komt de American Dream van Ruben van de Water toch echt uit. De aanvaller van hoofdklasser SC Enschede gaat zijn geluk beproeven bij de Dayton Dutch Lions.

De club is dit jaar gepromoveerd naar het tweede niveau (USL Second Division) van het Amerikaans profvoetbal, één niveau onder de Major League Soccer, waar onder andere David Beckham in speelt. Voor Ruben van de Water een droom die uitkomt: ,,Ik vind het een prachtig land en houd van de cultuur. Als je hier hard werkt, kun je iets bereiken.”

Zo’n anderhalve maand geleden ging Van de Water samen met zijn vriendin voor het eerst op gesprek bij de club, die in 2009 werd opgericht door de Nederlands oud-voetballers Erik Tammer en Mike Mossel. Twee maanden eerder dan oorspronkelijk gepland, in februari 2011, zal Van de Water zich aansluiten bij de selectie van de Dayton Dutch Lions.

Boost voor jeugd

,,Het eerste elftal moet vooral een boost geven aan de jeugdopleiding van de club. Er zijn verschillende spelers gehaald die de jeugd moeten aanspreken. De spelers komen niet alleen om te voetballen, maar gaan dadelijk ook bijvoorbeeld fungeren als trainer”, legt de speler uit.

Een aantal jaren geleden ging een geplande oversteek over de grote oceaan door privéomstandigheden niet door. Nu vertrekt hij alsnog. Zijn vriendin, die International Business Management heeft gestudeerd, gaat ook mee. Van de Water is tot op het bot gemotiveerd: ,,Ik heb een enorme drive om naar Amerika te gaan. Ik wil de meer van de wereld zien. En nu past het plaatje perfect.”

Op de foto: De selectie van SC Enschede, Ruben van de Water staat in de middelste rij, vierde van links.

Volg de scores van alle duels in de Eredivisie en Jupiler League live via Twitter!

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.