Informatie 7x7 35+/45+ toernooien

Uitgegeven: 22 maart 2016 10:54
Laatst gewijzigd: 23 maart 2016 15:30
Bron: 
KNVB

Tijdens de 7x7-toernooien, die ieder jaar in mei en juni worden georganiseerd, nemen teams, bestaande uit zeven spelers die 35 jaar of ouder zijn, het tegen elkaar op. Voor velen een heerlijke seizoensafsluiter, voor anderen een kans om zich via de landelijke finale tot Nederlands kampioen te kronen. Voorrondes worden gespeeld op 20 mei, gevolgd door een districtsfinale (per district) op vrijdag 3 juni. Winnaars van de districtsfinales spelen op zaterdag 11 juni om het Nederlands kampioenschap in Zeist. Inschrijven voor de voorrondes kan van 29 maart t/m 13 mei op www.voetbal.nl/7tegen7.

Gratis en laagdrempelig oude tijden laten herleven

Het toernooi is voor velen de ideale manier om kennis te maken met 7x7-voetbal. Omdat een lidmaatschap niet verplicht is, is het voor veel ex-voetballers de perfecte manier om weer eens een potje te voetballen. Gratis, laagdrempelig en oude (voetbal)tijden laten herleven met je vrienden. Voor de fanatiekere voetballers biedt het toernooi kans om Nederlands kampioen te worden. Via de voorrondes, districtsfinales en de landelijke finale in Zeist kunnen spelers laten zien dat ze nog steeds een balletje kunnen trappen. Zowel binnen de 35+ categorie als de 45+ categorie wordt er een team tot Nederlands kampioen gekroond. Hoe dat eruit ziet? Bekijk hierboven de video van de finale van vorig jaar.

Voor wie geen genoeg kan krijgen van 7x7-voetbal en in flexibele vorm wil blijven voetballen biedt de KNVB een voor- en najaarsreeks en een 7x7-competitie aan. Vraag aan jouw vereniging wat de mogelijkheden zijn.

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.