Stan Valckx en Luc Nilis weer van de partij

Uitgegeven: 7 mei 2015 11:49
Laatst gewijzigd: 7 mei 2015 11:52
Bron: 
KNVB

Het 7tegen7-voetbal blijkt niet alleen voor minder bedeelde voetbalgoden een hele leuke opzet te zijn. Ook oud-profs doen graag mee aan deze gezellige toernooien, waarbij plezier voorop staat. Neem nu oud-PSV'ers Luc Nilis en Stan Valckx. Laatstgenoemde speelt wegens een blessure dit jaar niet, maar Nilis is wel van de partij: "Hopelijk hebben we op 22 mei weer een scitterende avond met een aantal mooie potjes voetbal op een prachtig gelegen sportpark in Arcen!"

Twee jaar geleden besloot Valckx met een aantal vrienden uit zijn geboorteplaats Arcen mee te doen aan een 7tegen7 35+/45+-toernooi bij vv Helden. Ze kwamen echter nog een speler te kort, waarna Valckx een schot waagde bij zijn oud-ploeggenoot Luc Nilis. Hij bleek open te staan om een lekker partijtje mee te spelen.
 

7tegen7 is volgens Valckx een heel leuk spelletje op een half veld, zonder buitspel, geen slidings, kleine doeltjes en de mogelijkheid om onbeperkt door te kunnen wisselen. Een variant van voetbal waar het plezier voorop staat. Geen uitputtende wedstrijden tegen jonge honden van twintig tot 25 jaar en na de partijtjes samen met de andere aanwezigen een lekker potje bier te drinken en verhalen van vroeger ophalen.
 

“Het plezier staat uiteraard voorop, maar als we eenmaal op het veld staan willen we toch wel graag winnen", beaamt Luc Nilis. "Je speelt tegen mensen van je eigen leeftijd. Wat Stan (51 jaar) en mij (Luc is 47 jaar oud) betreft, ze zijn toch weer wat jonger dan ons. Het balletje rondspelen en een lekker potje voetballen, is wat mij betreft de insteek van 7tegen7."
 

Dat Nilis plezier beleeft aan deze variant, beschrijft Valckx. "Luc gaf meteen na het eerste jaar aan dat hij de volgende keer weer van de partij wilde zijn. Het afgelopen jaar hebben we op ons eigen sportpark in Arcen gespeeld, op een prachtige vrijdagavond. Na de wedstrijd hebben we met z'n allen een geweldige derde helft 'gespeeld'. Deze bracht herinneringen terug uit de tijd voordat ik betaald voetbal speelde, prachtig!"

Door: Redactie voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.