Ajax wint beker na kleine inspanning

Uitgegeven: 6 mei 2010 20:35
Laatst gewijzigd: 8 mei 2010 12:56

Nog geen week na het nipt verloren landskampioenschap heeft Ajax het goede seizoen alsnog kunnen bekronen met een prijs. Donderdagavond werd Feyenoord in de bekerfinale verslagen met 1-4.

Na drie minuten was de wedstrijd geen wedstrijd meer en dat had Feyenoord, in een Kuip met louter Feyenoord-aanhangers fanatiek gesteund, aan zichzelf te danken. Denny Landzaat leverde volkomen onnodig de bal in op het middenveld. Luis Suarez kon daarvan profiteren en schoot raak. Keeper Erwin Mulder zag er bij dat schot niet goed uit.

De opdracht voor Feyenoord was daarna een onmogelijke. Om de beker alsnog in Rotterdams bezit te brengen, moest de ploeg van trainer Mario Been vier keer scoren. Vrijwel nooit kwam Feyenoord in de buurt van een doelpunt.

De grootste kans was nog wel voor Tomasson die zelf een aanval opzette maar strandde op Maarten Stekelenburg. In de tweede helft werd een doelpunt van Karim El Ahmadi afgekeurd vanwege buitenspel.

Bovenliggende partij

Ajax was in de Kuip ook na het openingsdoelpunt van Suarez de bovenliggende partij zonder zich bovenmatig in te spannen. Ajax vond het allemaal wel best in het laatste clubduel van het seizoen. In de tweede helft scoorde Ajax zelfs nog drie keer. Twee keer via Siem de Jong waardoor hij zijn totaal op vier treffers bracht in de bekerfinale. In het eerste duel in Amsterdam had De Jong ook al twee keer gescoord. Suarez zorgde voor het slotstuk. Hij maakte de 4-1.
 

 
Een vrije trap op de lat van invaller Jonathan De Guzman stelde Jon Dahl Tomasson in staat om een eretreffer te maken voor Feyenoord.

De vroege doelpunten en de matige spanning bezorgden scheidsrechter Roelof Luinge, die zijn laatste wedstrijd uit zijn carrière floot, een gemakkelijke avond. Vlak voor tijd kreeg de Drent een publiekswissel. Kevin Blom vervulde de laatste minuten van de bekerfinale.

Bekerwinnaar Ajax werd vervolgens gehuldigd in een vrijwel leeggestroomde Kuip.

 
Statistieken:

Feyenoord- Ajax 1-4 (0-1) Eerste wedstrijd 0-2

2. Suarez 0-1, 65. De Jong 0-2, 71. Tomasson 1-2, 77. De Jong 1-3, 81. Suarez 1-4.

Scheidsrechter: Roelof Luinge (89. Kevin Blom)

Gele kaarten: El Ahmadi (Feyenoord), Alderweireld, Suarez (Ajax)

Feyenoord: Mulder, De Vrij (46. Schenkeveld), Bahia, Vlaar, De Cler (75. Hofland), El Ahmadi, Landzaat (46. De Guzman), Fer, Wijnaldum, Tomasson, Makaay.

Ajax: Stekelenburg, Van der Wiel, Vertonghen, Alderweireld, Anita, Enoh, De Jong (84. Lodeiro), De Zeeuw, Suarez, Pantelic (78. Rommedahl), Emanuelson (62. Eriksen).

Lees ook:

Jol: 'Geen moment in de problemen'
Mario Been: 'Troosteloze finale'
Luinge na afscheid Lid van verdienste

 

Door: Door Nik Kok
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.