Feyenoord ruikt de Coolsingel al

Uitgegeven: 24 maart 2010 23:25
Laatst gewijzigd: 26 maart 2010 10:12

Feyenoord ruikt de Coolsingel al. De Rotterdammers zijn de eerste finalist van de KNVB-beker, nadat werd afgerekend met FC Twente. De eerder verguisde Roy Makaay was woensdagavond de gevierde man, nadat de routinier vlak voor tijd de winnende treffer maakte: 2-1.
 

Het Legioen, smachtend naar eindelijk weer eens een aansprekend resultaat, maakte zich direct na het laatste fluitsignaal op voor de eindstrijd. ‘Finale oh oh, finale oh oh’, klonk het achter het doel van Erwin Mulder. De hoofdrolspelers van de avond maakten ondertussen een uitgebreide ereronde en lieten zich met graagte toejuichen.

Lang zag het ernaar uit dat de halve finale het eindstation voor de club uit Rotterdam-Zuid zou zijn. FC Twente was in het eerste bedrijf haast oppermachtig, creëerde voldoende kansen, maar weigerde Feyenoord meer dan één klap toe te brengen.

Jonkies in de aanval

FC Twente, de trotse koploper van de Eredivisie, trad aan zonder de geblesseerde Miroslav Stoch, terwijl Kenneth Perez en Blaise N’Kufo op de reservebank plaatsnamen. Zodoende verscheen aanvaller Luuk de Jong aan de aftrap.

Zoals de spitspositie in De Kuip ook al het domein was van een jongeling. Bij Feyenoord begon Luc Castaignos als aanvalsleider. De Jong kreeg na twintig minuten de kans zich als eerst te onderscheiden, maar faalde oog in oog met doelman Erwin Mulder.

 

Daarvoor en daarna kwam Bryan Ruiz in kansrijke positie. De kansenverhouding tekende de overmacht van de Tukkers. Van het creatief armoedige Feyenoord werd in aanvallende zin weinig vernomen. Vijf minuten voor rust was het dan eindelijk raak voor FC Twente. De Jong bediende Ruiz, die nu wel raad wist met de geboden kans. Een minuut later kreeg Feyenoorder Castaignos een zeldzame schietkans, maar zijn inzet ging voorlangs. 

Herboren Feyenoord

Na rust verscheen een herboren Feyenoord. De kopbal van Castaignos werd vlak na de hervatting gered door Sander Boschker. Het bleek een voorbode voor de gelijkmaker die drie minuten later viel.  Het schot van aanvoerder Giovanni van Bronckhorst was wel te machtig voor de doelman. Niet veel later werd een kopbal van Ron Vlaar van de lijn gehaald. Feyenoord leek even ontketend, maar aan de andere kant was De Jong dicht bij de 1-2.

Invaller Roy Makaay was eerst dicht bij succes met een subtiele voetbeweging en bewees zeven minuten voor tijd zijn waarde door een voorzet van Fer binnen te schieten: 2-1. Juist Makaay, de man die afgelopen weekend felle kritiek van trainer Mario Been kreeg te verwerken. Twente reageerde via een schot op de lat van Tioté, maar kwam niet verder dan dat. Ook het inbrengen van N’Kufo en Perez bracht niet het gewenste effect.

De Tukkers kunnen zich volledig richten op de strijd om de landstitel, Rotterdam maakt zich op voor de bekerfinale.

Statistieken:

Feyenoord - FC Twente 2-1 (0-1)

Scoreverloop: 41. Ruiz 0-1, 52. Van Bronckhorst 1-1, 84. Makaay 2-1.

Scheidsrechter: Bossen.

Feyenoord:  Mulder, De Vrij, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst, El Ahmadi, Landzaat, Fer (90. Hofland), Wijnaldum, Castaignos (88. Babovic), Biseswar (46. Makaay).

FC Twente:  Boschker, Stam, Douglas, Wisgerhof, Tiendalli (89. Carney), Brama (85. Perez), Tioté, Janssen, Ruiz, De Jong, Parker (75. N’Kufo).

Door: Door Michiel Baas
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.