BINGO! SC Leovardia JO15-4 verrast verzorgingstehuis

Uitgegeven: 16 februari 2017 11:20
Laatst gewijzigd: 16 februari 2017 11:58
Bron: 
SC Leovardia

De spelers van SC Leovardia 15-4 dachten in eerste instantie aan een grap van hun trainer en begeleider, Sebastiaan Bijlsma. Niet veel later verzorgde de ploeg voetballers een bingomiddag voor de bewoners van verzorgingstehuis Sint Jozef in Leeuwarden.

Een prachtig gezicht. Jonge pubers zorgen voor een lach op het gezicht van de senioren. Ze schenken koffie in, maken een praatje. Tot zichtbaar genoegen van de bewoners.

Trainer Bijlsma nam het initiatief. ''Ieder jaar doen wij met ons team een paar leuke activiteiten die wat minder met voetbal te maken hebben. Dit kan een middagje paintballen zijn of een barbecue met alle ouders en spelers'', vertelde hij aan huisaanhuis.nl.

Maatschappij

Deze keer wilde hij met zijn team iets bijdragen aan de maatschappij. ''Vaak krijgt de jeugd van tegenwoordig het label niet betrokken te zijn en alleen maar achter de spelcomputers te zitten. Ik zie in mijn groep dat er juist heel veel jongens zitten die anderen willen helpen. Of het nu op school is tijdens de open dagen of als scheidsrechters voor onze eigen jeugd. Je moet de jongens alleen wel even op weg helpen.''

En dus verzorgde SC Leovardia 15-4 een middag in Sint Jozef, waar de moeder van een speler werkzaam is. ''Eén van de begeleiders van Sint Jozef vertelde mij dat het mooi is om te zien hoe twee generaties zo makkelijk contact leggen. We kregen ook de vraag of we niet vaker langs willen komen en dat is een vraag die bij mij is blijven hangen.''

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.