Een uur in de auto voor de bekerloting

Uitgegeven: 11 januari 2017 14:31
Laatst gewijzigd: 11 januari 2017 14:36
Bron: 
KNVB Media

Hij kon niet wachten, Henri Weikamp teammanager van AZSV uit Aalten. Zijn cluppie zat in de koker voor de loting van de vierde ronde van de districtsbeker Oost. Die werd gehouden in de kantine van CSV Apeldoorn. Dat is een uur rijden, maar in plaats van de social media te volgen of te wachten op de publicatie op de districtssite van de KNVB, stapte Weikamp in de auto en reed naar Apeldoorn. Als dat geen clubliefde is.

'Ik vind het leuk om dit live te zien. Dat doe ik wel vaker als het zo uitkomt. De KNVB organiseert dit speciaal voor de clubs en ik vind dat je bij zo'n uitnodiging ook je interesse moet tonen', zegt Weikamp in De Stentor. 'Bovendien is het ook boeiend om te zien hoe dat gaat. Als het op het kantoor gebeurt, dan ga je er vanuit dat het eerlijk gaat. Nu zit je er bovenop en kun je het zelf zien.'

Openbaar

De loting van de bekerwedstrijden vindt al jaren op locatie plaats. 'Eerder deden we het in ons kantoor in Deventer. Nu zijn we verhuisd naar Zwolle en hebben we minder ruimte om alle clubs uit te nodigen', verklaart Ben van Erven, competitieleider senioren bij de KNVB.

De loting moet openbaar zijn. 'Dat staat in ons reglement.' De voetbalbond heeft deze keer voor de kantine van CSV Apeldoorn gekozen, omdat deze club redelijk centraal ligt voor de andere clubs die nog in het toernooi zitten. Het wordt muisstil in de kantine als de 32 clubs in de bak gaan. AZSV loot een uitwedstrijd tegen DUNO uit Doorwerth. Dat is 50 minuten rijden. Daar draait Weikamp zijn hand niet voor om.

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.