OJC Rosmalen kampioen onder de winterkampioenen

Uitgegeven: 22 december 2016 13:42
Laatst gewijzigd: 27 december 2016 17:28
Bron: 
OJC Rosmalen

Geen club heeft zoveel winterkampioenen als OJC Rosmalen. Maar liefst 21 teams van de Brabantse vereniging hebben 2016 afgesloten op de eerste plaats. Hoewel het geen tastbare prijs is, is het reden genoeg voor een klein feestje. En dus werd OJC woensdag verrast met een heerlijke slagroomtaart.

De lekkernij is direct aangesneden bij de Brabantse vereniging. "We hadden woensdagavond een grote vergadering, daar hebben we de taart op tafel gezet. Hij is dus goed terechtgekomen", zegt verenigingsmanager Tom Stroosnijder.

OJC is met bijna 2400 leden één van de grootste amateurverenigingen van Nederland. Dat er zoveel winterkampioenen zijn, komt eigenlijk niet als een verrassing. "We hebben iets meer dan honderd teams, dat maakt het wel makkelijker om zoveel winterkampioenen te hebben", stelt Stroosnijder. "Wel denk ik dat er hier met veel plezier en met goede trainers wordt gewerkt. We proberen het niveau binnen de vereniging over de gehele lijn, dus ook in de breedtesport, omhoog te brengen. Daarom steken we veel tijd in de vrijwilligers en proberen we hun kennisniveau omhoog te krijgen."

Kampioenenparade

Het beleid werpt zijn vruchten af. Met alle winterkampioenen sluit OJC het jaar 2016 op een mooie manier af. En mochten de winterkampioenen van nu aan het eind van het seizoen nog steeds op één staan, dan wacht ze een huldiging in stijl. "Jaarlijks organiseren we een kampioenenparade. In de rust van een wedstrijd van het eerste elftal komen alle kampioenen het veld op, waarna we een foto maken", zegt Stroosnijder. "We kunnen de draaiboeken voor de huldigingen vast uit de kast halen."

OJC wordt in de top 10 van verenigingen met de meeste winterkampioenen op de voet gevolgd door ASC Waterwijk. Negentien teams van de club uit Almere zijn halverwege het seizoen koploper in hun klasse. JEKA en Unitas'59 delen de derde plaats.

Top 10
 

Positie      Club      Aantal winterkampioenen      Totaal aantal teams     
1. OJC Rosmalen   21 107
2. ASC Waterwijk   19 89
3. JEKA   15 96
  Unitas'59   15 75
5. RKAV Volendam   14 87
  Koninklijke HFC   14 110
7. VOAB   13 62
  Meerburg   13 76
  Kampong   13 110
  Orion   13 85

Pekelder Boys

Een eervolle vermelding is er daarnaast voor Pekelder Boys. De vereniging uit Nieuwe Pekela heeft de top 10 niet gehaald, maar op basis van percentage zijn er maar weinig clubs die zo goed presteren als de Groningers. Van de Veertien teams die de vereniging telt, werden er zeven winterkampioen. Vijftig procent dus. Een knappe prestatie.

Ook winterkampioen geworden? Stuur jouw foto in en verover een plekje in de eregalerij van Nederland Kampioenenland.

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (1)
27 december om 17:28u
27 december 2016 om 17:28u
0
Een prachtige prestatie van OJC. Daar kunnen ze trots op zijn ! Maar......hoe kun je 107 teams hebben en wel 2400 leden ? Elk team (incl. pupillenteams) heeft dan meer dan 20 spelers. Of worden de niet-spelende leden ook meegerekend ? Dat verschilt nl. per vereniging als ze 't over 't aantal leden hebben. En tellen de zaalvoetballers ook mee ? Ach, 't doet niet af aan 't aantal kampioenen.
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.