CP-team plaatst zich voor EK-finale

Uitgegeven: 31 juli 2014 19:30
Laatst gewijzigd: 31 juli 2014 23:03
Bron: 
KNVB.nl

Het Nederlands CP-team is na een 3-2 overwinning op Ierland door naar de finale van het EURO Football 7-a-Side in Portugal. Door doelpunten van Stephan Lokhoff (foto), Lars Conijn en Iljas Visker trok Nederland na een spannende verlenging de winst naar zich toe.

Een knappe prestatie, want het is al enige tijd geleden dat het CP-team zich plaatste voor een Europese finale. De eerste twee groepswedstrijden tegen Denemarken en Finland werden beide overtuigend met 14-0 gewonnen. De laatste groepswedstrijd verloor Nederland tegen Ierland met 0-1. Afgelopen dinsdag werd de kwartfinale gespeeld tegen Schotland, die werd gewonnen met 3-0.

Bondscoach Marcel Geestman: ,,Vanuit een corner maakte Lokhoff een schitterende kopbal in de bovenhoek wat leidde tot 0-1. De tweede goal kwam uit een goed opgezette aanval. Conijn, die centraal achterin speelt, schoot de bal prachtig in de bovenhoek. Vijftien seconden voor tijd maakte de Ieren 2-2 uit een penalty, waardoor we moesten verlengen. Tijdens deze slopende verlenging maakte Visker de verlossende 3-2. We hebben echt karakter getoond en staan sinds lange tijd weer in de finale. We zijn hier heel opgelucht en opgetogen!”

Zaterdag 2 augustus speelt Nederland de finale tegen Oekraïne. De wedstrijd is via deze website te volgen.

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.