Reactie KNVB op aanhoudingen bekerfinale

Uitgegeven: 28 juli 2014 18:49
Laatst gewijzigd: 28 juli 2014 18:49
Bron: 
KNVB.nl

De KNVB is op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen in het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie. De voetbalbond vindt het van belang dat alle betrokkenen bij het vuurwerkincident van de KNVB bekerfinale worden opgespoord en vervolgd. Mensen die moedwillig het voetbalfeest verpesten, horen niet thuis in het voetbalstadion en moeten worden bestraft.

Stadionverboden

De KNVB heeft de politie zoveel als mogelijk ondersteund bij het in kaart brengen van het incident, door het verstrekken van camerabeelden in het stadion en andere relevante informatie. Aanvullend heeft de KNVB zelf 31 personen die betrokken waren bij het vuurwerkincident een landelijke stadionverbod opgelegd. De duur van deze straffen varieert op basis van het daadwerkelijke vergrijp. De betrokkenen wordt met onmiddellijke ingang de toegang tot alle wedstrijden van de Nederlandse betaald voetbalorganisaties ontzegd.

Normalisatie

Samen met clubs en overheid streeft de KNVB al geruime tijd naar normalisatie. De voetbalbond ziet het als een van zijn primaire taken om meer ruimte te creëren voor de echte voetbalfans en tegelijkertijd hard en gericht op te treden tegen degene die hier niet mee weten om te gaan. Plezier in het voetbal moet centraal staan en supporters moeten op een publieksvriendelijke manier naar het stadion kunnen gaan.

Om dat voor elkaar te krijgen, werken wij nauw samen met clubs, gemeenten, politie en supportersorganisaties. Dit heeft erin geresulteerd dat de politie-inzet bij voetbalwedstrijden jaarlijks afneemt en er elk seizoen ruim zeven miljoen voetbalfans in de stadions op een plezierige wijze van het voetbal kunnen genieten.

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.