Lege dugout bij begin van seizoen

Uitgegeven: 27 augustus 2013 13:51
Laatst gewijzigd: 27 augustus 2013 13:51
Bron: 
KNVB

Nog geen wedstrijd is er gespeeld, of SC Enschede moet al op zoek naar een nieuwe trainer. De club, in 1926 landskampioen, dacht aan het zevende seizoen op rij met Theo Vonk aan het roer te beginnen. De oud-trainer van onder meer FC Twente en AZ heeft echter de handdoek in de ring gegooid.

De reden: het niveau van Sportclub Enschede gaat steeds verder achteruit. Ieder jaar ziet Vonk de beste spelers de club verlaten. Hun vervangers blijken niet over het gewenste niveau te beschikken. ,,Het is ieder jaar hetzelfde liedje. Telkens beloven spelers te blijven, maar vertrekken ze op het laatste moment toch naar een andere club en kan ik weer opnieuw beginnen”, aldus Vonk in de Twentsche Courant Tubantia.

,,Vanwege de problematiek die bij Sportclub Enschede momenteel heerst richting het aantal spelers voor de selectie en de haperende doorstroming van de jeugd, heb ik besloten mijn werkzaamheden neer te leggen.” Onder Vonk speelde SC Enschede een aantal jaar geleden nog in de hoofdklasse, maar inmiddels is de vereniging twee degradaties verder. Voor de oefenmeester reden genoeg om de eer aan zichzelf te houden. ,,Ik heb deze moeilijke beslissing lang uitgesteld en ben lang loyaal geweest, maar op een gegeven moment is de maat vol en houdt het op.”

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.