Glanerbrug neemt afscheid van doelpuntenmachine

Uitgegeven: 22 juni 2013 15:06
Laatst gewijzigd: 22 juni 2013 15:06
Bron: 
KNVB

Ze zullen hem nog gaan missen bij Glanerbrug. De club uit het grensdorp heeft vrijdagavond afscheid genomen van Metin Aydin (37). De bonkige aanvaller met Turkse roots kreeg van de club een afscheidsduel aangeboden. Het vertrek van Aydin is het einde van een tijdperk op sportpark ’t Bultserve.

 

Zes seizoenen speelde de aanvaller, oud-prof van onder meer Heracles en SV Meppen, voor Glanerbrug. In die periode promoveerde hij met de club van de vijfde naar de eerste klasse. Dikwijls met Aydin als topscorer. Alleen al in zijn eerste seizoen voor de vereniging kwam Aydin tot 64 (!) competitietreffers. Bovendien drong de vereniging in het seizoen 2008/2009 door tot bekerfinale in het district Oost, waardoor Aydin en zijn ploeggenoten een jaar later, als eerste vijfdeklasser ooit deel mochten nemen aan het toernooi om de KNVB Beker.

In totaal stokte de teller voor de aanvaller op meer dan driehonderd doelpunten voor v.v. Glanerbrug. Vrijdag zwaaiden de club en de speler elkaar uit, in een afscheidswedstrijd die speciaal voor Aydin georganiseerd werd. Aan de aftrap verschenen spelers van Glanerbrug en SC Enschede, een andere club waar Aydin jaren voor speelde.

Vier kampioenschappen en even zoveel promoties. De aanvaller zal met een goed gevoel terugkijken op zijn periode bij Glanerbrug. Wat achterblijft bij de club is een leegte. Want wie durft er in de voetsporen van zo’n trefzekere spits te treden?

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.