Voormalig landskampioen zakt verder weg

Uitgegeven: 29 april 2013 22:04
Laatst gewijzigd: 29 april 2013 22:05
Bron: 
KNVB

De historie van SC Enschede is roemrucht. In 1926 werd de vereniging landskampioen. Abe Lenstra droeg het shirt van de club, evenals Charly Bosveld en Spitz Kohn. Vergane glorie. Tegenwoordig hangt de vlag er heel anders bij. SC Enschede is zondag gedegradeerd naar de tweede klasse.

In Enschede zullen ze dat niveau ‘Sportclub-onwaardig’ vinden. De vereniging heeft immers een rijk verleden in het betaalde voetbal, maar was ook jarenlang een vaste waarde in de hoofdklasse. Toch is de tweede klasse niet helemaal nieuw voor de club. Ook in het seizoen 1998/1999 speelde Sportclub op dat niveau. Om na één seizoen alweer terug te keren naar de eerste klasse.

De huidige trainer van de club, Theo Vonk, is ook een bekende naam in Enschede. Hij stond in een grijs verleden nog bij FC Twente, AZ en het Spaanse Burgos voor de groep. Maar ook hij kon SC Enschede niet redden. ,,Er zat gewoon niet meer in”, sprak de oefenmeester tegen TC Tubantia. ,,Elk jaar heb ik hier met een leegloop te maken en het is dit jaar te weinig gebleken voor de eerste klasse.”

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.