KNVB en ARAG: professionalisering amateurarbiters

Uitgegeven: 12 maart 2012 13:10
Laatst gewijzigd: 14 maart 2012 14:12
Bron: 
KNVB

De KNVB is afgelopen zaterdag met rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener ARAG een actie gestart voor een professioneel scheidsrechtersbeleid bij amateurvoetbalverenigingen.

Amateurclubs worden uitgedaagd om actief aan de slag te gaan met het arbitragebeleid binnen de vereniging, bestaande uit kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en spelregelkennis van spelers. Clubs die voldoen aan de eisen ontvangen een FairPlay certificering - een kwaliteitskeurmerk dat staat voor een professioneel arbitragebeleid - en een scheidsrechterspakket. Daarnaast gaan de gecertificeerde clubs, als steunpunt, amateurverenigingen in de buurt ondersteunen bij het opzetten van een scheidsrechtersbeleid.

Amateurvoetbalverenigingen VV Drachtster Boys en VV Beerse Boys hebben de primeur en ontvingen afgelopen zaterdag als eerste de KNVB-ARAG FairPlay certificering uit handen van respectievelijk KNVB-scheidsrechters Kevin Blom en Danny Makkelie. Beide clubs voldoen aan de gestelde eisen en hebben onder andere het handboek arbitrage geïmplementeerd, een scheidsrechtercoördinator en grotendeels gediplomeerde scheidsrechters.

Sonja Stalfoort, Marketing & Communicatiemanager bij ARAG legt uit: ,,Toezien op FairPlay is niet alleen de verantwoordelijkheid van de scheidsrechter, maar van ons allemaal. Om dit te ondersteunen hebben we in samenwerking met de KNVB, speciaal voor het amateurvoetbal, een FairPlay certificering ontwikkeld. Deze certificering helpt amateurclubs het scheidsrechterskorps te professionaliseren en de spelregels onder de aandacht te brengen. Op deze manier leveren wij samen met de KNVB een belangrijke bijdrage aan sportiviteit en respect op de Nederlandse voetbalvelden.”

KNVB-scheidsrechter Kevin Blom becommentarieert: ,,Ik ga graag langs bij amateurclubs om te praten over een goed arbitragebeleid. Zonder scheidsrechter, geen voetbalwedstrijd. Daarom is het van groot belang dat juist binnen het amateurvoetbal de focus ligt op een goed en zichtbaar scheidsrechterscorps.”

Aankomende weken trekken KNVB top scheidsrechters het land in om nog meer amateurverenigingen hun KNVB-ARAG FairPlay certificering te overhandigen. Clubs die ook in aanmerking willen komen, kunnen terecht op de website scheidsrechters.voetbal.nl.

Sinds januari 2011 is ARAG partner van de KNVB scheidsrechters. Een goede match; daar waar scheidsrechters toezien op FairPlay op het voetbalveld, ziet ARAG toe op een juridisch FairPlay buiten de voetballijnen. Voor meer informatie zie www.arag.nl/knvb.

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.